петък, 9 декември 2011 г.

Designing our future – Възможностите в селските райони


Живот, работа, туризъм сред природата.
Днес технологиите ни дават възможност да живеем и работим по един все по-независим начин, без значение от мястото където сме и без да се изолираме.
В същото време осезаемите проблеми в околната среда сенсибилизират обществото към темата, призовавайки за сближаване към ритъма на природата.
Познатият ни селскостопански модел е в затруднение, притиснат от дистрибуционната верига, която изяжда почти цялата печалба и зависим (дори и в избора си на производство) от обществените фондове.
Един нов модел на крайградско заселване е предизвикателството за интегриране на търсенето и предлагането в различни икономически категории, които днес не намират отговор:
  • Фермери, които се опитват да се освободят от схемите на Общността и виждат нови възможности за бизнес в директният контакт с клиента;
  • Професионалисти и креативни хора, технологично модернизирани, които търсят един нов стил на живот в хармония с природата;
  • Инвеститори в недвижими имоти в търсене на нови идеи за жилища, в един пазар пренаситен с оферти невзимащи предвид промените.
Заедно те могат да създадат нови икономически центрове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар