вторник, 4 декември 2012 г.

Зимна София диша участници - Излез навън /GO! Outdoor/



 



Вдъхновени сме от излъчването на високата планина, свободата на пътуването през гори, реки и морета ни кара да се чувстваме по-живи и по-истински, опиват ни срещите с разнообразието на света около нас. Това сме ние – екипът на Излез навън /GO! Outdoor/.

Прекарахме години в пътешествия и близко общуване с дивата природа, преди да решим да споделим този опит с всички наши съмишленици.  Така се роди GO! оutdoor магазин за екипировка и място за срещи между приятели. При нас винаги ще намерите помощ и съвет, както и качествена екипировка на водещи производители, на разумна цена.


Ние продължаваме да пътешестваме и да се връщаме „вкъщи” – сред мраморните колоси на Пирин и искрящите му езера. Сега с нетърпение очакваме снегът и любимия ни сезон за планински приключения. 

Това сме ние:
 
Павката

Човек, който намира вдъхновение във високата планина. Не спирам да си поставям предизвикателства чрез пътуване и изследване на неизвестното. Старая се да изучавам дивата природа максимално, защото тя предлага изобилие от  полезен материал.  Обичам да снимам докато съм в планината, мечтая един ден да посетя най-високите планини по света, най-вече Хималаите.

 


Люси

За мен няма по-голямо величие от Планината, с главно П защото тя е огромна, мощна, непобедима. Когато съм в нея, тя също е в мен  – едновременно съм малка прашинка, изгубена сред необятното, но в същото време усещам в себе си частица от могъществото на Планината. В ежедневието съм доста неврастеничен тип - пет минути не мога да седя на едно място, може би само в горната земя успявам просто да седя безмълвна и да медитирам с гледката.
Когато не съм там обичам да чета, много да чета,  обичам също да въртя пой, а в последно време гледам почти всяка сутрин да тичам в квартала /при добро здраве и подходящи условия/.
GO! Outdoor за мен е една сбъдната мечта, която ще се стремим да развиваме по най-добрия начин, така че да сме полезни на всички влюбени в планината.
Много сме щастливи, че ще сме сред участниците на зимното издание на София Диша. При нас гостите на фестивала ще могат да получат съвети как да изкарат празничните дни в планината, така че престоят им да е максимално комфортен. Ще научат какви са основните правила за безопасност в зимната планина и как да планират и осъществяват зимни преходи или по-леки разходки. Ще споделим собствения си опит и ще отговорим на въпросите, ако има такива.


За да сбъднат празниците  очакванията, трябва да се следват няколко основни правила, което особено важи за планината. Необходимо е предварително да се изгради специфично отношение към средата около човека, която в случая е много различна от ежедневната. Ние ще опитаме да станем посредник между човекът от града и планината, като се надяваме да постигнем успех в едно толкова предизвикателно начинание.
Приготвили сме и няколко красиви зимни снимки, с които да покажем какво печели човек, ако се престраши да стъпи една крачка отвъд уюта на хижата /при подходящи условия, разбира се/.
На разположение ще са и някои основни принадлежности за безопасно пребиваване зимата в планината, особено при форсмажорни обстоятелства  – аптечки, термофолио, термоси и бутилки, грейки за ръце, ветроупорни запалки и клечки, осветление и други артикули от необходимата екипировка.

Контакти:


Няма коментари:

Публикуване на коментар