петък, 24 август 2012 г.

Валентин Русинов

Валентин Русинов и Людмила Колева 

С подкрепата на ARTOHOLIK




Валентин Русинов е познат на българската публика от преди повече от 10 години, с малките си пластични форми на голи женски тела, показва ни един нов поглед върху чувствеността на нежното тяло. Излага скулптурите си в част от столичните галерии, а амбициите за представяне извън пределите на България са вече реалност. Негови творби се появяват в галерии в Остенде - Белгия, Париж - Франция, Улм - Германия, Барселона - Испания.





Усетът за красивото женско тяло вдъхновява Валентин и след година на трескава работа над платното, на 14 февруари 2010 в деня на влюбените, в галерия „Викинг” представя своята изложба живопис "Усещане за жена”, която се превръща в традиция. През 2011 г. по време на "Усещане за жена 2" е представена и скулптурката Людмила Колева в тандем с Валентин Русинов. В същата семица творческата двойка откриват и първата си задгранична изложба в център "Шаперие" Остенде - Белгия, където имат честта да представят България за първи път. 


Людмила и Валентин се включват активно в артистичния живот на арт съюз ВАКО с изявите си с рисунка и живопис. На 27.05.2011г. представят изложбата "Светът на хартията" - една колекция от рисунки и папиемаше. Събитието се състои в кокетната зала Олд Хоспитал Бюрг Хаус, в самото сърце на града и е открита лично от г-н Франки Де Блок -бивш министър на културата на Белгия.

На София диша 2012 Валентин Русинов и Людмила Колева ще направят уъркшоп "Работа с хартия", като ще носят материали и заготовки. Всички желаещи ще могат сами да си ги направят дрехи, аксесоари и подходящи чанти от хартия. Ще бъдат изложени скулптори, плакети за стена  и картички - рисунки с една линия.
Шатрата ще бъде аранжирана - с около 15 цветни шапки, тапет преспапие и 10 хартиени рокли. Всъщност, специален гост на Валентин Русинов и ARTOHOLIK ще бъде магазин за бутикови облекла - БЛИП. Ще има ревю на дрехи и хартиени такива, като за целта ще присъстват модели и дизайнери за облеклата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар