сряда, 15 август 2012 г.

София диша - Ветрове от цветове



Улица „Пиротска“ ще подслони визуалните изкуства, които „София диша” организира на 19 август. Посетителите отново ще могат да срещнат интересни артистични личности и да се запознаят с тяхното творчество от сферата на изобразителното изкуство, архитектурата и съвременния дизайн.

„Пиротска” е основна търговска улица в центъра на София. Тя е една от софийските улици, запазили духа на старата столица. Макар че регионът не се отличава с добра репутация, улицата заинтригува екипа на „София диша” със спокойната си атмосфера, липсата на движение на коли и усещането за градски уют, което създават паветата, както и търговския дух, идващ от магазините и отдавна фалиралите малки работилници с най-различни занаяти. На тази улица има запазени и не малко стари хубави сгради, които заслужават внимание, както една от най-старите е с отбелязана дата на строеж 1911-та година. Макар и някои от сградите да не са реставрирани, те се отличават с интересни фасади и балкони с красиви орнаменти от ковано желязо. Всичко това ни напомня за „царското” време на нашата столица.
Надяваме се, че ще припомним на столичани за този позабравен напоследък регион от София, като концентрираме седмицата на свободните изкуства именно там!

Няма коментари:

Публикуване на коментар