вторник, 14 август 2012 г.

Интервю с Мария Лъвчиева



        Разкажете с няколко думи, кои сте Виe? С какво се занимавате?
Здравейте, казвам се Мария Лъвчиева, на 23 години, весела и жизнерадостна. Обичам да рисувам, да пътувам,  обичам планината, морето и необятните пространства. Завършила съм Художествената гимназия “Илия Петров” и току-що се дипломирах  специалност живопис при проф. Андрей Даниел в Национална художествена академия. Участвала съм в няколко изложби в София и две в гр. Мачерата, Италия, където учих половин година по програма Еразъм. Мечтая да обикалям света, да рисувам, да излагам творбите си, да обогатям мирогледа и творчеството си.


      Каква дейност представяте на „София диша” тази година?
На “София диша” ще представя много рисунки, а също ще рисувам на място с любимата ми смесена техника –  акварелни моливи, туш, кафе, пастели и още много други материали.

      Защо решихте да се представите именно с този проект? 
Мисля, че ще е интересно да споделя с посетителите своя свят чрез моите малки, леко илюстративни рисунки. Искам да ги потопя в моя магически свят, в моите мечти и видения. Искам да покажа моите рисунки на животни. Обичам вълците. За мен те са символ на човешкия блян за свобода, на дивата му природа и дълбока душевност.

   Как това, което правите, е интересно и атрактивно за посетителите на фестивала?
Имам интересен, своеобразен и отличаващ се стил. Мисля, че за посетителите би било интересно да се потопят в моя свят. Бих могла да рисувам получовешки, полуживотински портрети.


      Как оценявате участието си на фестивалa? С какво „София диша”е полезна за Вас и   Вашата дейност?
“София диша” е изключителна възможност за изява, нови контакти, обмен на информация, идеи и възгледи. Това мероприятие ми оказва голяма подкрепа да се представя  на света, да разширя кръгозора си, да изляза от собствената си черупка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар