понеделник, 17 септември 2012 г.

КВАРТ фест на 22.09.2012 - ЛЮЛИН








22.09.2012 - събота

кв. "ЛЮЛИН"

в парка до храм "Св. Климент Охридски" 
(срещу кооперативния пазар)


 На 22.09,събота, в парка до храм „Св. Климент Оридски” (срещу кооперативния пазар) в столичния квартал „Люлин”, от 10.00 до 14.00ч. ще се проведе първото събитие от „КВАРТ фест”.

Активно участие в инициативата ще вземе бившият национал по волейбол Иван Зарев. Благодарение на него ще се радваме на 2 игрища-футболно и волейболно и тенис маса.
След 11:00 часа (в рамките на 45 минути), под наставленията на Надежда Ранова, инструктор по фитнес и аеробика в „Next Level Fitness”, ще можете да участвате в тренировка по аеробика на открито.
Сахаджа йога ще ни демонстрира как дори в забързаното ежедневие на големия град можем да се отпуснем с древното изкуство, наречено “медитация”.
„Асоциация за развитие на арабо-български инициативи и сътрудничество АРАБИС” ще представи традиционни  техники като калиграфия и изрисуване на дантела върху кожата с къна.
За малките ни посетители и техните родители сме подготвили много и вълнуващи забавления. Арт работилница „Две ръчички” организират уъркшоп на тема: „Направи свой любим герой от дървени лъжици, плат и много любов”.  
Бети Филипова ще ни направи част от една красива магия, каквито са с ръчно изработваните ѝ ароматни ангелчета, а художникът Венцислав Диков ще позволи на всяко дете да изкаже и нарисува своята идея за това как ще изглежда след 20 години квартала, в който живее.Творците от ателие „Шарено” ще ви дадат възможността да развихрите въображението си и да създадете бижу по ваш вкус. Ароматните сапунчета на Мариолетка” и тайнственият свят на изкуството, наречено „квилинг”, в който ще ни потопи Миглена Петрова също ще бъдат там за всички нас.
Елате да се забавляваме заедно и да изпратим лятото с усмивка на лице.


„КВАРТ фест” е петото поредно събитие от програмата на фестивала „София диша” за тази година. Като част от Културния календар на столицата и в подкрепа на кандидатурата на София за „Европейска столица 2019г.”, пилотното издание на „КВАРТ фест” цели да обедини многообразието от спортни и арт активности с една обща цел-да покаже, че навсякъде и по всяко време е възможно да се реализират спортно-културно-образователни инициативи.
    

Няма коментари:

Публикуване на коментар