петък, 9 декември 2011 г.

Designing our future


Периодът през който преминаваме ни поставя пред нови предизвикателства и възможности, които могат да генерират значителни промени в живота на всички ни и да породят радикална промяна в подхода ни към планиране.
Икономическата криза подчертава трудностите, които затвърдените модели посрещат по отношение на световните проблеми: критична околна среда, стегнация във финансовата система, социална дезинтеграция, увеличаваща се дистанция между обществото и политиката.
Много неща трябва да се променят.
Невероятният развой на информационния секор и лесният достъп до него ни дава възможността да боравим със значителен обем от данни, които позволяват да разберем по–добре настоящите проблеми и, благодарение на креативността, да открием нови възможности.
Designing our future е подбор от 6 идеи–проекти, които описват нови модели на потенциален бизнес, или как да се икономисва развивайки икономиката.
Преходът към устойчивост и развитие на нови бизнес модели представлява една голяма възможност за преосмисляне на методите на проектиране и икономическите модели на нашето време.
Има още много неизползван потенциал е голям резервоар от познания и ноу–хау. Много от възможностите, които имаме, предполагат наличието на умения да се работи заедно, на няколко нива, целейки постигането на максимално качество във всеки проект.
Това е голямото предизвикателство на нашето бъдеще.
Designing our future – проект на Cibicworkshop реализиран по случай панаира Abitare il Tempo. Концепция разработена от Aldo Cibic и Tommaso Corà, и реализирана от Cristina Reolon, Andrea Francesconi, Alessandro Squatrito и Lodovica Guarnieri. 
Следва представянето на всеки от тези 6 идеи–проекти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар