петък, 28 септември 2012 г.

КВАРТ фест на 30.09.2012 - МЛАДОСТ



30.09.2012 - Неделя
кв. "Младост"
Парк "100 години гр. София"

На 30.09, неделя в Парк "100 години парк София" (в близост до бл. 232), от 10.00 до 14.00ч. ще се проведе четвъртото събитие от „КВАРТ фест”.

Активно участие в инициативата ще вземе бившият национал по волейбол Иван Зарев. Благодарение на него ще се радваме на 3 игрища, по едно за футбол, волейбол и бадминтон, както и ще можем да поиграем тенис на маса.

Сахаджа йога ще ни демонстрира как дори в забързаното ежедневие на големия град можем да се отпуснем с древното изкуство, наречено “медитация”.
От Мариолетка ще допринесат към детското веселие с работилница за сапуни.
Бети Филипова ще ни направи част от една красива магия, каквито са с ръчно изработваните ѝ ароматни ангелчета, а художникът Венцислав Диков ще позволи на всяко дете да изкаже и нарисува своята идея за това как ще изглежда след 20 години квартала, в който живее.
Яна Вичева и колегите от арт работилницата "Синьото мече" ще представят новата си колекция от бижута. Под тяхната шатра още ще можете да получите полезни съвети за това как да съчетавате различни видове техники лесно и бързо и с уникален краен продукт. Както и ще разберете повече за преведеното миналата събота почистване на Борисова градина, инициирано и организирано от самата Яна Вичева.
Ако само сте чували за изкуството наречено "Квилинг", то Миглена Петрова ще ви го демонстрира от първа ръка, а заедно с Елена Шемтова ще може да се пробвате с рисуване върху стъкло.
Асоциация РОДИТЕЛИ на свой ред ще представи своето обучение насочено към родители и това как да станеш най-добрият родител.  
От Националният център за безопасен интернет ще дадат насоки за позитивна, отговорна и безопасна употреба на Интернет и мобилни технологии както от децата, така и по-възрастните.
Професионалният фотограф, М. Барова, също ще е с нас в парк "100 години гр. София", така че нищо няма да остане скрито от историята, а живописната Елена Димитрова ще покаже как всяко детско личице може да загрее още повече посредством body art and painting for kids.
Елате да се забавляваме заедно и да изпратим лятото с усмивка на лице.

„КВАРТ фест” е петото поредно събитие от програмата на фестивала „София диша” за тази година. Като част от Културния календар на столицата и в подкрепа на кандидатурата на София за „Европейска столица 2019г.”, пилотното издание на „КВАРТ фест” цели да обедини многообразието от спортни и арт активности с една обща цел-да покаже, че навсякъде и по всяко време е възможно да се реализират спортно-културно-образователни инициативи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар