петък, 9 ноември 2012 г.

Работилница за моделиране с глина




водещ на работилницата 

ИВАЙЛО ПАШКУЛСКИ


Няма нищо по релаксиращо от допира с глината, а когато до теб е такъв талантлив творец, преживяването наистина си струва!
Заедно с Ивайло Пашкулски в рамките на две занимания по два часа вие ще усвоите техниката на работа с глина, ще изработите предмет и ще го оцветите по свой вкус и предпочитание.
При интерес заниманията може да продължат като се усвояват по- сложни техники и изработват по- сложни предмети.
Цена на едно занимание с продължителност 2 часа е 40 лв. с включен материал.

Няма възрастови ограничения, всеки може да се включи, когато пожелае и да остане докато му е интересно.
Персонално отношение и приятелска атмосфера!
Дните и часовете на заниманията ще бъдат съобразени с желанията на най- рано записалите се, така че побързайте да се включите! 
За записвания и допълнителна информация, моля обръщайте се към Елизабет Филипова – 0888439010 или на адрес ул. „ Гургулят” № 17 – Art Shop Hand Made.
Място за провеждане Communication ROOM, ул. "Алабин" №2.


За ИВАЙЛО ПАШКУЛСКИ

Роден през 1965г. в гр. София. Завършва Училището за приложни изкуства – специалност дърворезба през 1984 г., а през 1991 г. Националната художествена академия – плакат. Като студент участва в национални конкурси за плакат. След завършване на академията започва да се занимава с живопис на дърво, графика и акварел, с която участва в конкурса „Хоризонти на изкуството” в Ню Йорк през 1992 г. Същата година заедно с проф. Поплилов и проф. Газдов е номиниран от Международния биографичен институт в Кеймбридж Who is Who и включен в каталозите на института. Отново през 1992г. е предложен за Наградата на 20-ти век за постижение на млад автор на Кеймбридж. След 1994 г. художникът се ориентира към рисувана пластика от дърво, керамика и камък. Ивайло Пашкулски има 12 самостоятелни изложби.Този месец се открива негова изложба в Народното събрание. Негови картини и пластики са притежание на частни колекции в Англия, САЩ, Германия, Белгия, Португалия, Гърция и др.




1 коментар:

  1. Да се занимаваш с пластика и рисуване на дърво е доста сложно.Трябва много добре и точно да познават самите дървета за да разбереш и какво може да направи върху тях, за да се получи наистина нещо качествено и стойностно за дълги години. Радвам се че ни пишете и че ни информирахте за всичко това.Като гледам тази снимка ако трябва аз да го правя сигурно с години ще си делкам и на края пак нищо няма да се получи.Доста талантлив човек и се радвам че ни го представихте.Не знаех, че в Народното събрание може да се отива изложа, бих искал да я посетя.,

    ОтговорИзтриване